S pravo notranjo opremo do harmonije bivanja
| Članek je bil prebran 1,352 krat.
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Če se želimo v svojem domu dobro počutiti, potem moramo paziti na to, katere kose pohištva uporabimo in kako jih razporedimo. Če pohištvo ustrezno razporedimo, si lahko na ta način zagotovimo boljšo kakovost življenja. Seveda moramo pri tem vedeti, kakšne materiale izbirati, koliko naj bo posameznih kosov pohištva v prostoru, katere barve naj uporabimo, itd. Za vas smo zbrali nekaj preprostih napotkov, s katerimi boste izboljšali počutje v vašem domu!

V svoj dom spustite svetlobo

Svoj dom v največji možni meri napolnite z naravno svetlobo. Da bi bilo te čim več, je smiselno uporabiti strešna okna in večje zastekljene površine, na primer velika drsna balkonska vrata. Skoznje bo v prostor lahko prišlo veliko svetlobe, ki pomembno vpliva na dobro počutje in zavira nastanek depresije ter drugih psihičnih motenj.

PohištvoZ rastlinami v prostor vnesite življenje in svežo energijo

Prostore opremite z rastlinami, posebej s cvetovi. Raznobarvne cvetlice v kombinaciji z zelenimi listi človeka pomirjajo in osrečujejo. V kolikor se odločite za večje rastline, jih namestite kar na tla, če pa gre za manjše in bolj delikatno zelenje, pa ga namestite nekam na višje, da bo vidno iz vseh koncev prostora.

Odločite se za naravne materiale

Pri izbiri materialov, iz katerega je pohištvo, talne obloge in dekorativni predmeti, se je najbolje odločiti za kamen in les. Kamen je sicer nekoliko hladnejši material, toda v kolikor z njegovo uporabo ne pretiravamo in ga kombiniramo z lesenimi tlemi ali dekorativnimi izdelki, predstavlja kamen prijetno popestritev. Čim manj uporabljajte sintetične tkanine, izogibajte pa se tudi pravemu usnju, saj deluje hladno in je živalskega izvora.

Prostori naj bodo odprti, a ločeni

Še posebej to velja za kopalnico in spalnico – ta dva prostora morata biti fizično ločena. Danes se pojavljajo nekatere sodobne ureditve, ki kopalnico predvidevajo v spalnici, toda iz vidika harmonije bivanja je bolje, da sta prostora ločena vsaj z vrati, še bolje je, če ju ločuje kakšna vmesna soba, hodnik, itd. V spalnici se ogibajte ogledal, ki pospešujejo pretok energije v prostoru, s tem pa moteče vplivajo na spanec.

© 25. 06. 2018 - Sct-Stanovanjski.si. Oglaševanje.