Kje kupovati, ko obnavljamo ali opremljamo svoj dom?
| Članek je bil prebran 823 krat.
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Vsi se slej ko prej srečamo s projekti obnove ali opremljanja svojega doma. Nekateri se tega opravila veselijo bolj kot drugi, seveda pa obstajajo tudi ljudje, ki jim to predstavlja velik stres in napor. Včasih se tako zatakne že pri samem načrtu oziroma zasnovi prenove ali gradnje, pogosto pa tudi, ko se je potrebno odločiti, kaj bi sploh želeli kupiti. Mnogi izmed nas, ki se znajdejo v  takih situacijah, si tako najverjetneje zaželi, da bi lahko na enem mestu kupili vse, kar potrebujejo in tako hitro opravili s tem delom prenove. Da bo šla vaša prenova ali opremljanje čim bolj gladko mimo, smo za vas zbrali nekaj predlogov, kje in na kak način kupovati, da pri tem ne boste izgubljali preveč časa, denarja in seveda živcev.

trgovina za dom in vrtTrgovine za dom in vrt

V tujini so že prisotne trgovine, kjer na enem mestu lahko najdete vse, kar potrebujete pri gradnji, obnovi ali opremljanju. Pri nas se trgovine večinoma še vedno delijo na takšne, ki se ukvarjajo s prodajo gradbenega materiala, stavbnega pohištva in drugih pripomočkov, potrebnih za gradnjo, ter druge, ki nudijo predvsem pohištvo, dekoracijo, itd. Če torej kupujemo doma, potem moramo obiskati najmanj dva trgovinska centra – takega, ki prodaja gradbeni material in drugega s pohištvom. V tujini, na ameriškem trgu, pa je zelo priljubljena Home Depot trgovina, kjer je na enem mestu zares mogoče najti prav vse, da uredite svoj dom in vrt. To pomeni, da lahko v takšni trgovini kupite tako preprogo, vazo, kakor tudi vhodna vrata ali okna. To pomeni, da pred odhodom v trgovino potrebujemo samo zares dober in premišljen nakupovalni listek, nato pa na enem mestu poiščemo vse, kar potrebujemo za svoj dom ali za urejanje vrta. Mnogi menijo, da bi bile takšne trgovine vse v enem rešitev tudi za naš trg, drugi pa imajo radi več trgovin, preverjanje cen in izdelkov, poizvedovanje, ogledovanje ponudbe, itd.

Kaj kupiti najprej?

Pri nakupih je bistvenega pomena smiseln vrstni red. Dobro je, da že na začetku določimo, kaj so prioritete in je potrebno kupiti najprej, kaj pa lahko nekoliko počaka oziroma brez česar bomo vsaj na začetku brez težav živeli. Seveda je najbrž odveč pripomniti, da je osnova gradbeni material, barve za pleskanje, vodovodne cevi, stavbno pohištvo, itd. Nakup vhodnih vrat pride tako gotovo na vrsto pred nakupom kavča ali televizije. To pomeni, da pri obnovi ali gradnji na začetku ne pregledujemo ponudbo različnih kuhinj, gospodinjskih aparatov ali celo dekorativnih elementov, ampak se tega opravila oz. projekta lotimo od zunaj navznoter. Najprej torej uredimo stene, tla, inštalacije, poskrbimo za okna, vrata, itd. Šele nato pridejo na vrsto najbolj pomembni deli pohištva (npr. postelja, kuhinjski elementi in aparati, kopalnica, itd.). Čeprav si večina življenja brez televizije ne zna predstavljati, pa lahko televizija, internetna povezava, kavč ipd. stvari počakajo, da uredimo bolj nujne stvari. Na koncu so seveda dekorativni elementi, kot so npr. sveče, vaze, zavese, prti, preproge, izbrana svetila, itd. Brez vsega tega lahko v stanovanju že bivamo, so pa to tiste pike na i, ki neko bivališče naredijo za dom.

Preberite tudi, kako je s pravilno izbrano notranjo opremo mogoče doseči harmonijo bivanja – več tukaj!

© 25. 06. 2018 - Sct-Stanovanjski.si. Oglaševanje.