Iščete stanovanje?
| Članek je bil prebran 607 krat.
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Iskanje svojega novega doma nikoli ne poteka povsem brez težav in ovir. Včasih je največja ovira denar, spet drugič želena lokacija ali kaj tretjega. Lepo je, če nam uspe v razmeroma kratkem času najti stanovanje ali hišo, ki nam zares ustreza in za katero odštejemo približno toliko denarja, kot smo se namenili. Še bolje je, če je objekt, kamor se selimo sodoben in nizkoenergijski, s svojo zasnovo in lego pa nudi vso udobje in zasebnost. Takšno naselje je gotovo stanovanjsko naselje Habakuk.

naselje habakukNaselje Habakuk je torej sodoben in moderno zasnovan večstanovanjski objekt, v katerem je velika večina stanovanjskih enot že oddanih, nekaj pa jih vendarle še čaka na svojega lastnika. Objekt sestavljata dva dela – vzhodni in zahodni. Celoten stanovanjski kompleks se nahaja sredi lepe narave, v neposredni bližini znanega Pohorja. Poleg tega so stanovanja v tem večstanovanjskem objektu blizu Mariboru in le streljaj od neokrnjene narave. Bivanje v tem naselju nam daje občutek popolne zasebnosti, odmaknjenosti v naravo, hkrati pa smo zelo blizu mesta in vrveža, kadar si tega zaželimo. Naselje je bilo zasnovano za aktivne ljudi, ki si želijo zdravega življenjskega prostora in enostaven dostop do mestnega središča.

Objekt je sodoben tako pri dizajnu kakor pri uporabi materialov in arhitekturnih slogov. Naselje je zgrajeno v štiri stanovanjske etaže, pod zemljo pa je zgrajena garaža. Etažo sestavljata dve ločeni stanovanji, ki imata ločen vhod, zunanje in notranje stopnišče in dvigalo. Ker so stanovanja zasnovana kot ločene, a povezane bivalne enote, je s tem zagotovljena maksimalna raven zasebnosti. Tako imate lahko med bivanjem v takšnem stanovanju občutek, da bivate v zasebni družinski hiši. Naselje Habakuk mnogi poznajo po značilni stekleni fasadi, zaradi katere je objekt zelo moderen in tudi ostane v spominu. Steklena fasada pa nima samo arhitekturne in estetske vrednosti, ampak prebivalcem zagotavlja obilico naravne svetlobe in odličen pogled na neokrnjeno naravo zunaj. Poleg velikih steklenih površin objekt Habakuk zaznamujejo še velike terase za uživanje na prostem, svetla stanovanja in visok nivo bivalnega udobja.

Pri načrtovanju stanovanjskega objekta Habakuk so se odločili za nizkoenergijsko gradnjo, ki poleg pomirjujočega okolja in svežega zraka gotovo pomeni odločitev za zdrav življenjski slog. Večina stanovanj tega stanovanjskega naselja ima južno lego, kar pomeni odličen pogled na Pohorje, obilico svetlobe in svežega zraka in nepozabne sončne vzhode in zahode. Vse stanovanjske enote so opremljene z nadstandardno opremo, kar pomeni, da se kvalitetno zgrajena zunanjost nadaljuje tudi v izjemno kakovostno narejeni notranjosti. Velik poudarek je tudi na optimalni razporeditvi notranjih prostorov, da bi bilo bivanje v teh bivalnih enotah kar čim bolj prijetno in udobno. Stanovanja so opremljena tudi s klimatskimi napravami.

Za prebivalce v naselju je zelo pomembna tudi okolica stanovanjskega objekta. V okolici je veliko urejenih pešpoti, otroško igrišče, zelene površine in zunanje parkirišče. V neposredni bližini je tudi šola in vrtec, z mestom pa je naselje povezano tudi z avtobusno postajo. Poleg se nahaja tudi trgovski center, kjer je tudi lekarna. Za mnoge pa so največjega pomena rekreativne površine bližnjega Pohorja.

Je po vsem prebranem tudi vas zamikalo eno od še preostalih stanovanj v naselju Habakuk? Potem si več o tem preberite tukaj.

Preberite si tudi, kako je pravo notranjo opremo mogoče doseči harmonijo bivanja. Več!

© 25. 06. 2018 - Sct-Stanovanjski.si. Oglaševanje.